Abba cover band 1 tape show

ABBA TRIBUTE

Er zijn veel ABBA Tribute bands in Nederland, maar er is er maar één de beste. Al meer dan 40 jaar lang trekt de muziek van ABBA nog steeds alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Bij deze ABBA tribute band is het dan ook een garantie dat iedereen regelrecht wordt teruggevoerd naar de seventies en weer ouderwets uit z’n dak gaat!

ABBA ORIGINAL SHOW

Met twee fantastische zangeressen als Agnetha en Frida en twee swingende rasmuzikanten als gitarist en pianist, zorgt deze ABBA tribute band voor een levensechte seventies-sfeer op ieder podium. Dancing Queen, Mamma Mia en Waterloo: geen enkele tophit wordt deze ABBA tribute band overgeslagen en ook de echte fans worden verrast met enkele vergeten, maar prachtige albumtracks. De handgemaakte kostuums en adembenemende stemmen van onze zangeressen zorgen voor een niet te evenaren ABBA tribute van wereldklasse!

ABBA TRIBUTE XL SHOW

De Abba original show, aangevuld met een complete liveband.
Met gebruik van prachtige handgemaakte kostuums, een witte vleugel en een swingende 9-koppige liveband, zorgt de ABBA XL band voor een ware revival van een concert. De ene na de andere parel komt voorbij en alles wordt live gespeeld. De ABBA XL band zit vol met top artiesten waardoor het bijna niet te onderscheiden is van het origineel.

ABBA TRIBUTE XS SHOW

Een mini versie van de ABBA original band, met alleen onze twee zangeressen.
De Original show is voor vele gelegenheden en evenementen inzetbaar, maar soms is de (financiële of fysieke) ruimte net te klein voor onze ABBA Original show. Speciaal voor deze situaties kunt u de XS show boeken: dezelfde kwaliteit, alléén met onze twee prachtige zangeressen. De zangeressen worden begeleid door een tape waarover ze meezingen. De tapes die gebruikt worden zijn ingespeeld door de ABBA XL band waardoor je het geluid krijgt van een complete band terwijl er slechts twee zangeressen op het podium staan.

Ongeacht welk formaat de band wordt geboekt, deze ABBA tribute band stuurt je weer even helemaal terug in die tijd.

Abbamania. De Zweedse popgroep ABBA veroverde de wereld als een donderslag bij heldere hemel. Een echte verrassing, want we dachten dat er nooit meer een band zou komen die groter zou zijn dan die van de vier uit Liverpool. Mis. Het leek er al gauw op dat Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid groter konden worden dan John, Paul, George en Ringo.

Hoe ontstond ABBA?

Neem de eerste letter van de voornamen van de vier bandleden en je krijgt de bandnaam. Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid: ABBA. Een mooie gimmick, wat niet betekent dat ABBA een door de muziekindustrie geproduceerde tienerband is. Anni-Frid Lyngstad (roepnaam Frida, beter bekend als ‘de donkere’) heeft eind jaren zestig al een eigen band en doet mee aan allerlei talentenjachten. Als ze in 1969 mee doet aan Melodifestivalen, de voorronde van het Eurovisiesongfestival, leert ze Benny Andersson kennen. Benny is dan ook al een nationale bekendheid omdat hij in een populair sixties-bandje heeft gespeeld. Hij is inmiddels producer bij een grote platenmaatschappij geworden. Al snel verloven de twee zich en later trouwen zij.

Ook Björn Ulvaeus is al een ervaren muzikant. Zijn pad kruist geregeld dat van Benny en de twee schrijven vaak samen liedjes. Tijdens een optreden met zijn band voor een tv-show, ontmoet hij het zangeresje Agnetha Fältskog (‘de blonde’) die amper twintig is maar al zes soloalbums en enkele hits op haar naam heeft staan. De twee trouwen binnen een jaar. Björn (gitaar) en Benny (piano) nemen steeds vaker samen muziek op en huren dan hun verloofdes in als achtergrondzangeressen. Al gauw zijn de vier als kwartet op televisie te zien.

Op de dag van het huwelijk van Agnetha en Björn overlijdt ene Bengt Bernhag, een oude bekende uit de Zweedse muziekscene die samen met producer Stig Andersons de populaire platenmaatschappij Polar Music runt. Andersons vraagt Björn en Benny zijn plek op te vullen. De twee nemen al gauw hun vrouwen mee naar het werk en zo wordt muzikaal en juridisch de basis voor ABBA gelegd. De vier doen in 1973 mee aan de Zweedse voorronde van het Eurovisiesongfestival met het liedje ‘Ring Ring’. Onder de naam Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid eindigt het nummer op de derde plaats.

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

ABBA TRIBUTE
Average rating:  
 0 reviews

Start typing and press Enter to search