ACTING THE MAGGOT – IERS

Acting The Maggot speelt 100% live Ierse muziek. Folk, pop, punk, rock en alles wat daar raakvlakken mee heeft.
Dat gaat van gevoelige ballads tot geweldige feestmuziek.

Ierse Pub;

Waan je in een grote Ierse pub als een van de beste Ierse bands die Nederland rijk is het podium betreedt enne… don’t stop Acting The Maggot! Sláinte!

Feest & Folk Band

Acting The Maggot is momenteel misschien wel de beste Ierse feest-folkband van Nederland en speelt de meest herkenbare, opzwepende en gevoelige muziek in de stijl van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners.
Ze  maken van elk optreden een groot Iers feest! De band trad eerder op in Duitsland, China, Denemarken, België en uiteraard Nederland.

Historie
Muziek is altijd al belangrijk geweest voor de Ieren en er werd in vroeger tijden dan ook overal muziek gemaakt. Het leven was niet zo rooskleurig voor de doorsnee Ier en misschien is het daarom dat ze zich zo vasthielden
aan tradities en muziek. Helemaal voor de Ieren die tijdens de hongersnood (1845-1852) naar Amerika en Australië emigreerden, was de traditionele Ierse muziek iets waar ze zich met man en macht aan vastklampten.
Veel van de bekende nummers die je nu nog hoort, gaan over het heimwee naar het groene Ierland en de mooie Ierse meisjes (de vele regenbuien waren ze blijkbaar op de boot al vergeten).

Politiek

Verder hebben veel liedjes een dubbele, politieke, bodem, zoals het bekende ‘The Fields of Athenry”, een song over een arme gevangene die graan gestolen heeft van de Engelse overheid en daarom naar Australië verbannen wordt. Zijn vrouw staat met hun kind op de arm het weg zeilende schip na te kijken. Wat een tragiek!
Tenslotte heb je ook de echte drinking songs, die over het vloeibare goud gaan, zoals ‘Whiskey in the Jar’ en ‘Seven drunken nights’.

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

Graag invullen van 00:00 uur tot 24:00 uur

Start typing and press Enter to search