Ali B in Voice of Holland stoel

Ali B Boeken

Ali B heet voluit Ali Bouali en is op 16 oktober 1981 in Zaanstad geboren. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. In Amsterdam-Oost en Amsterdam de Pijp maakt hij kennis met hiphop. Ali is niet de jongen van de computerspelletjes, hij hangt het liefst dagenlang op straat. Samen met zijn neef zwerft hij door de buurt en vermaakt hij zijn vrienden met verhalen en grappen. Door Osdorp Posse raakt hij bekend met de hiphop. Hij leert de rhymes van de nummers van Osdorp Posse uit zijn hoofd en ontwikkelt zo een nieuw talent: rappen.

Debuut Ali B

Na een tijdje andermans teksten te hebben nagerapt, begint Ali zijn eigen teksten te schrijven. Dat slaat goed aan bij de jongens uit de buurt waardoor hij gemotiveerd raakt door te gaan. Op zijn veertiende verhuist hij met zijn moeder en zijn broer naar Almere. Daar geeft hij zijn eerste echte optreden voor maar liefst 400 mensen. Het publiek is enthousiast en Ali weet dat dat het begin is van iets moois. Onder de naam Ali B, een verwijzing naar de manier waarop criminele Marokkanen in de pers worden aangegeven, treedt hij overal en nergens op. Zijn roem is snel stijgende, iedereen heeft het over ‘die lijpe Mocro’ of ‘Ali Baba’, zoals Ali B ook wel wordt genoemd, met zijn drukke, energieke optredens. In 2002 wordt hij genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland. Die nominatie heeft hij te danken aan het feit dat hij één van de weinigen in Nederland is die Hip Hop en komedie zo goed weet te combineren. Hij verliest de finale ternauwernood van zangeres Corey, maar zijn naam is gevestigd.

2004

Je kunt 2004 echt het jaar van Ali B noemen. Hij treedt maar liefst zes keer op in een uitverkochte Kuip tijdens de Zien tour van Marco Borsato. Het album Leven van de straat wordt het best verkochte hiphopalbum van 2004. . Hij scoort een nummer een hit met Marco Borsato met het nummer “Wat zou je doen”. Hij sleept de ene prijs na de andere prijs in de wacht. Zo heeft hij een Essent Award, de Megaward, een Zilveren Harp, de Popprijs, Dutch Urban Award en twee Mobo awards en een TMF Award gewonnen.

Een Klein Beetje Geluk

Eind 2016 bracht Ali B na 10 jaar weer een nieuw album uit en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Het album ‘Een Klein Beetje Geluk’ werd binnen mum van tijd bekroond met edelmetaal en staat inmiddels 48 weken in de Album Top 100. Samenwerkingen met Boef, Nielson, Ronnie Flex, Rolf Sanchez en Sevn Alias behaalden tientallen miljoenen views en streams in 2017. Voor de top 10-hit ‘Voy A Bailar’ ontving Ali B zelfs een gouden plaat!
De talenten van Ali blijken echter veel breder dan muziek. Inmiddels heeft Ali B zes theatershows op zijn naam staan. Daarnaast maakte hij zijn eigen tv-programma ‘Ali B Op Volle Toeren’, waarvan een aantal seizoenen zijn uitgezonden.

Ali B boeken

Ali B heeft onder andere in The Voice of Holland en in het theater bewezen dat hij ook heel goed kan presenteren. Ali B is te boeken als presentator, voor een optreden en zelfs voor een rap speciaal voor u op maat.

Omdat het boeken van bekende artiesten waarschijnlijk voor u geen dagelijkse bezigheid is, adviseren wij u graag. Door onze ervaring en expertise kunnen wij u volledig ontzorgen wanneer u een bekende artiest boekt. Voor boekingen en advies kunt u het best contact met ons opnemen.

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

[contact-form-7 id=”6541″]
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
GigWorld
Average rating:  
 0 reviews

Start typing and press Enter to search