GA IK EEN BAND OF DJ BOEKEN VOOR HET EVENEMENT?

GA IK EEN BAND OF DJ BOEKEN VOOR HET EVENEMENT?

Een evenement plannen is veel werk. Je moet nadenken over o.a. de locatie, een thema, de aankleding, catering en natuurlijk de muziek. Het moet immers een spetterend evenement worden en daar hoort goede muziek bij. Daar komt al snel de cruciale vraag: Ga je een band of dj boeken?
Voor beide zijn veel argumenten te bedenken. Maar wat is nu de oplossing?
Band of dj boeken
Er is geen twijfel over mogelijk dat muziek je evenement kan maken of breken. Een goede band of dj boeken is daarom ontzettend belangrijk. Laat je goed adviseren door een entertainmentpartner. Zij weten altijd de juiste band of dj te selecteren voor jou evenement. Zij onderzoeken ook of de band of dj die je wil boeken op je locatie past. Natuurlijk houden ze ook rekening met je budget.

BUDGET

Het is logisch dat je met minder budget eerder voor een dj gaat. Deze zijn vaker goedkoper. Een dj werkt alleen en een band bestaat uit meerdere muzikanten. Uiteraard zijn ook hier uitzonderingen op. Bekende dj’s vragen meer gage (de vergoeding die een artiest vraagt voor het optreden). Een band of dj boeken is ook afhankelijk van de locatie, de speelduur, de formatie (bij bands) en de techniek die ze mee moeten nemen. Dit bepaald mede de gage die de band of dj vraagt.

RUIMTE

De ruimte die je beschikbaar hebt op je locatie is belangrijk wanneer je een band of dj wilt boeken. Een band met muziekinstrumenten neemt meer ruimte in beslag dan een dj. Overleg met je entertainmentpartner of locatie wat mogelijk is.

BAND

Live entertainment brengt altijd een stukje extra sfeer. Er is veel interactie en het is super om te zien hoe een band de gasten op de dansvloer krijgt. Je hebt met een band echt het gevoel dat je bij een ‘concert’ bent. Een band zit echter vaak vast aan het repertoire dat ze kennen. Een uitzondering op deze regel is Trio Roept U Maar!.

DJ

Een dj kan wat makkelijker inspelen op de avond. Hij of zij heeft duizenden nummers bij die je dansvloer vol kunnen krijgen. Daarbij zullen de nummers van de dj precies hetzelfde klinken zoals jij ze kent. Ook neemt een dj vaak geen pauzes.

MAAR MOET JE NU EEN BAND OF DJ BOEKEN VOOR JE EVENEMENT?

Een band geeft veel interactie met het publiek en sfeer. Aan de andere kant is een band vaak duurder en heeft een band meer ruimte nodig. Een DJ heeft minder ruimte nodig en is vaak goedkoper, maar geeft niet dezelfde beleving als een band. Gelukkig biedt GigWorld ook een middenweg.

Ga lekker combineren! De sfeer van live artiesten is fantastisch. Dit in combinatie met een DJ zorgt voor een onvergetelijk evenement.
Band of dj boeken
Een goed voorbeeld van een band/dj concept is de FloorFiller Fanatics. Een combinatie van dj, percussie, sax en zangeres. Ze bundelen hun krachten om je gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen.
Band of dj boeken
Met een band/dj concept op je feest ben je ervan verzekerd dat jij én je gasten er nog lang van nagenieten!
Band of dj boeken
Meer weten over een band of dj boeken? Neem voor persoonlijk advies contact op via info@gigworld.nl of 040 – 255 6 222.
Band of dj boeken

Band of dj boeken? muzikaal trio

info@gigworld.nl / 040 – 255 6 222

Een greep uit ons aanbod

Wil je graag persoonlijk advies? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op. 

[contact-form-7 id=”9421″]

Start typing and press Enter to search