BOUL

Boul is geboren in het Cirque du Soleil in Canada in 1989. Daar is het grotesk karakter van “bouffon” ontstaan. Na 3 jaar van touren door Amerika en Europa, was het Frederic Zipperlin gelukt om zijn karakter Boul zijn identiteit te geven, wat hem zo’n groot succes maakt. Hij is niet alleen ‘ de kabouter’ of het wezen in de bubbel, maar hij is ook een geweldige jongleur, en tweemaal winnaar van het circus festival in Parijs. Hij heet niet voor niets “Lord of het balls”.

Een van de bijzondere eigenschappen van deze artiest is zijn experimentele en inspirerende manier van het vertalen van innovatieve ideeën naar ongewone shows. Innovatie is het thema en geeft hem de capaciteit om keer op keer, schijnbaar moeiteloos, nieuwe creaties uit te brengen. Boul ontwikkelt ook ongewonen ideeën voor zijn materialen. In 1995 creëerde hij “Bubbel op het water”, een grote, waterdichte, transparante bubbel, een ervaring waarmee Boul de elementen overstijgt.

Een andere creatie zijn de “witte ballen”, ballen in de maten twee tot zes meter, welke speciaal geschikt zijn voor alle vormen van projecties. Deze concepten kunnen afzonderlijk voor verschillende uitvoeringen worden gebruikt en tegelijkertijd de ‘wereld van bubbels’ voor andere artiesten openen.

MEER CIRCUS ACTS

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

Graag invullen van 00:00 uur tot 24:00 uur

Start typing and press Enter to search