COVERBAND BOEKEN / HUREN VOOR JE EVENEMENT!

COVERBAND BOEKEN / HUREN

Een evenement plannen is veel werk. Je moet nadenken over o.a. de locatie, een thema, de aankleding, catering en natuurlijk de muziek. Het moet immers een spetterend evenement worden en daar hoort goede muziek bij. Daar komt al snel de cruciale vraag: welke coverband ga je boeken?
Er is geen twijfel over mogelijk dat muziek je evenement kan maken of breken. Een goede coverband is daarom ontzettend belangrijk. Live entertainment brengt altijd een stukje extra sfeer. Er is veel interactie en het is super om te zien hoe een band de gasten op de dansvloer krijgt. Je hebt met een band echt het gevoel dat je bij een ‘concert’ bent.

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET BOEKEN VAN EEN COVERBAND?

Kies je partner

Laat je goed adviseren door een entertainmentpartner. Zij weten altijd de juiste coverband te selecteren voor jou evenement. Zij onderzoeken ook of de band die je wil boeken op je locatie past. Een coverband boeken is iets wat je niet dagelijks doet. Het moet immers aansluiten bij je feest, de beleving en de communicatie boodschap. Een goede partner zal er ook alles aan doen om een alternatief te bieden als jou coverband door ziekte of overmacht niet meer beschikbaar is voor jullie evenement.

Wat voor coverband wil ik eigenlijk?

Voor je met zoeken begint bedenk je eerst aan welke eisen de coverband moet voldoen. Denk hierbij niet alleen aan het soort band of het repertoire. Maar denk ook na over het beschikbare budget en de locatie waar het feest plaats moet gaan vinden. Wil je de gehele avond muziek op je feest of vind je het fijn als er voldoende ruimte blijft om met elkaar te kleten? Samen met een entertainmentpartner bedenk je een compleet plaatje.

Past de coverband op mijn locatie?

De ruimte die je beschikbaar hebt op je locatie is belangrijk bij een coverband boeken. Een grote band met muziekinstrumenten, uitgebreid licht, grote PA en LED wall neemt meer ruimte in beslag dan een kleine 3-mans coverband zonder spectaculaire licht/LED show. Overleg met je entertainmentpartner wat mogelijk is op jouw locatie.

Maak duidelijke afspraken

Vooraf alles prettig geregeld! Laat al je afspraken zoals speeltijden, prijs, locatie etc. vastleggen in een overeenkomst. Zo is voor beide partijen alles helder en voorkom je gedoe op je evenement. Vergeet ook niet even met je locatie te overleggen of de gewenste faciliteiten beschikbaar zijn in de locatie. Een goede entertainmentpartner neemt deze zorg voor je uit handen zodat jij zorgeloos kunt genieten van het evenement.

[contact-form-7 id=”9421″]

Goedkoop is duurkoop

Het is logisch dat je met minder budget eerder voor een kleinere coverband gaat. Deze zijn goedkoper. Omdat de band uit minder muzikanten bestaat en de techniek vaak minder uitgebreid is. Uiteraard zijn ook hier uitzonderingen op. Bekende coverbands vragen meer gage. De kosten van een coverband zijn ook afhankelijk van de locatie en de speelduur. Dit bepaald mede de gage(prijs) die de band vraagt.
Baseer je keuze niet alleen op de prijs. Artiesten die zich voor een spotprijsje aanbieden moeten bezuinigen op o.a. apparatuur, instrumentarium, kleding etc. Een entertainmentpartner adviseert je over het juist entertainment op de juiste plek.

BAND/DJ concept

Wist je dat je ook kunt combineren? De sfeer van live artiesten is fantastisch. Dit in combinatie met een DJ zorgt voor een onvergetelijk evenement. Een goed voorbeeld van een band/dj concept is de FloorFiller Fanatics. Een combinatie van dj, percussie, sax en zangeres. Ze bundelen hun krachten om je gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Wacht niet te lang

Wil je er zeker van zijn dat jij een top coverband op je evenement hebt? Wacht dan niet tot het laatste moment met boeken. Populaire coverbands zijn, zeker in de drukke maanden, snel volgeboekt. Zorg dat jij niet achter het net vist!

Bekijk dan hieronder ons aanbod en vraag kosteloos een personal entertainment programma aan via: info@gigworld.nl – 040 – 255 6 222

Start typing and press Enter to search