Delia Y Su Tumbao

Cubaanse band die sfeer van het oude én het moderne Havana oproept.

Puur Cubaans. Op hun CD “Comunicando” slagen zangeres Delia Gonzales en bassist/componist/arrangeur Jesús  Hernández er in om hun composities met een onmiskenbare Cubaanse swing te verrijken met jazzy elementen. Dit is vooral te horen in de blazersarrangementen en de onderliggende harmonie van bas en piano en zonder dat de authenticiteit verloren gaat.

Delia Gonzales’ indrukwekkende zangtalent wordt begeleid door o.a. Lilian Jarad op piano, Jesús “Corona” Hernández op bas, Enrique Firpi en Jan Luc van Eendenburg op percussie, Wim Both en  Alexander Rodriguez trompet en José Pérez speelt de saxofoon.

Afhankelijk van de gelegenheid kan de groep optreden in alle varianten tussen de compacte vijf- en de uitgebreide 10-mans bezetting.

De cd “Comunicando” is te koop bij   iTunesAmazon.comAmazon.co.uk or Velvet Music

Delia zingt ook in duo én trio Cubaans bezetting:

Duo Habanero

Duo Habanero, Delia Gonzalez zingt en speelt kleine percussie, Jesus Hernandez ook zang en guitar. Het duo speelt traditionele Cubaanse muziek, waaronder Danzon, Son montuno, guarachas, bolero en een deel van het repertoire bestaat uit nummers van de Buena Vista Social Club, Nico Saquito, Trio Matamoros en andere stijlen van de Cubaanse muziek.

Het repertoire bevat nummers als Chan Chan, El Cuarto de Tula, Lagrimas Negras, Dos gardenias, Compay gallo en nog veel.

Duo Habanero speelt zowel akoestisch als versterkt. Eigen geluidsinstallatie is beschikbaar indien nodig.

Trio ConSwing

Trio ConSwing; Delia Gonzalez (zang en kleine percussie), Enrique Firpi (Bongoes en cajon) en Jesus Hernandez (zang, guitar en tres) speelt Muziek uit Brasilia, Venezuela en ook traditionele Cubaanse muziek.
Een deel van het repertoire bestaat uit nummers van de Buena Vista Social Club en andere stijlen van de Cubaanse muziek. Dit trio is erg geschikt en leuk voor feestjes, verjaardagen, bruiloften, diners, recepties en Zuid-Amerikaans muzikaal vermaak op allerlei festiviteiten.

Trio ConSwing speelt Cubaans zowel akoestisch als versterkt.

MEER ZUID AMERIKAANS ENTERTAINMENT

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

Graag invullen van 00:00 uur tot 24:00 uur

Start typing and press Enter to search