THE ROSENBERGS

The Rosenbergs

is zonder meer een van de beste jazztrio’s van Nederland, maar heeft zich ook al ver buiten de grenzen laten gelden.
Vaak lijkt het repertoire op dat van Het Rosenberg Trio, maar The Rosenbergs spelen ook ander materiaal.
Johnny Rosenberg, hoe kon het ook anders, verwisselt zijn gitaarspel regelmatig voor zang.

Ze spelen een gevarieerd programma van gipsyjazz, nostalgie, romantiek maar vooral ook pure gitaarvirtuositeit is waar zij u op zullen trakteren.

Johnny Rosenberg

is ritmegitarist en zanger. Ook hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en heeft furore gemaakt met Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti.
Zij stonden o.a. in het voorprogramma van James Brown. Johnny heeft met zijn Trio Johnny Rosenberg deelgenomen aan het Nationaal Songfestival met een zelfgeschreven nummer waarmee hij derde werd.
Hij schitterde eveneens in The Voice. Zijn trio werd veel gevraagd op internationale festivals in Engeland, Tsjechië, Hongarije, Zweden, Oostenrijk enz.

Sani van Mullem

De ritmesectie wordt gecompleteerd met de bassist Sani van Mullem. Theaterbekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal en dat liet hij horen op de cd “Ready’n able” met Stochelo en Mozes Rosenberg. Dat leverde hen een tour op door Frankrijk met een dertigtal optredens.

Mozes Rosenberg

Johnny & Mozes Rosenberg maakten in 2009 een start met moderne Jazz. De akoestische gitaar werd afgewisseld met de elektrische jazzgitaar. In deze bezetting waren ze enkele malen te horen op het festival van de Edison Awards. Dat leidde tot een concertreeks met de pianist Rob van Bavel in een een tour van Jazz-Impuls. Joke Bruis en Frits Landesberg vroegen Sani van Mullem en de Rosenbergs eveneens voor een theatertour en brachten met hen de cd “On the Road” uit. En in het afgelopen theaterseizoen waren er succesvolle concerten met The Rosenberg Trio. Absoluut hoogtepunt van Masters of Swing in 2015 is het concert op het Django Reinhardt Memorial in Augsburg, dat integraal uitgezonden werd door BR Klassik Jazztime. In 2016 verschijnt daarvan het Cd album. Voor het theaterseizoen 2015-2016 toeren ze met The Rosenberg Trio in ‘La Familia’ met de release van het gelijknamige CD album.

MEER COVERBANDS

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

Graag invullen van 00:00 uur tot 24:00 uur

Start typing and press Enter to search