JAZZ ZANGERES NTJAM ROSIE

Er is iets opwindends aan het luisteren naar een artiest die voor jouw ogen zichzelf wordt. Ntjam Rosie is een muzikant met een uniek geluid dat elke keer dat ze de studio betreedt, unieker wordt, en haar nieuwe album – The One – bewijst dat in alle opzichten.

De zanger en songwriter, die op negenjarige leeftijd vanuit een klein dorpje in Kameroen in Nederland aankwam, is nu gevestigd in Rotterdam. Ntjam Rosie laat menigeen omkijken in haar aangenomen thuisland. Dat gebeurt zowel vanwege haar opwindende, Afro-Europese mix van soul, jazz, folk, gospel en wereldmuziek, maar ook vanwege een opvallende creativiteit in de modewereld die haar tot een stijlvolle smaakmaker heeft gemaakt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Ntjam Rosie een echt onafhankelijke vrouw is met haar eigen platenlabel, Gentle Daze.

The one

Nu is Ntjam Rosie klaar om haar vierde album in een steeds meer onderscheidende albumcatalogus te onthullen. The One is een enorme creatieve stap voorwaarts, zowel qua zelfverzekerde, verleidelijke songwritingethiek als omdat het het debuut van Ntjam Rosie als producer van haar eigen werk is. Degenen onder ons die zijn getrakteerd op een preview, kunnen verkwikkende elementen van India horen. Arie’s roots-fueled R & B, Patrice Rushen’s zwoele jazz, en zelfs de vocale onafhankelijkheid van Beyoncé, alles in een atmosferische soundscape die Ntjam Rosie’s pure eigendom is.

Jazz zangeres Ntjam Rosie speelde eerder op vele Nederlandse jazzfestivals waaronder North Sea Jazz en toerde onder meer door China, Korea, Oost-Europa, Turkije, Frankrijk en UK. Diverse malen was zij te gast bij DWDD, Vrije geluiden en andere bekende radio- en TV programma´s. De albums ´Elle´ en ´At the back of Beyond´ werden beide genomineerd voor de Edison Jazzism publieksprijs.

MEER JAZZ, BLUES & SOUL

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

Graag invullen van 00:00 uur tot 24:00 uur

Start typing and press Enter to search