Karikaturist

Gewapend met een stift en een scherpe blik betreedt de karikaturist het terrein. Hij gaat opzoek naar zijn eerste meesterwerk en zodra hij deze heeft gevonden, staan de gasten voor hem in de rij. De karikaturist maakt grappige tekeningen/cartoons van de gasten op bierviltjes, A4 of A3 formaat.

Terwijl de karikaturist aan het tekenen is, vormt er zich een steeds grotere kring om hem heen. Iedereen wilt zien wat het resultaat gaat worden en hoopt zelf ook een klein meesterwerkje te mogen ontvangen. Met de gemiddeld 20 bierviltjes die per uur getekend kunnen worden, moet dat wel goed komen. De karikaturist wordt niet voor niets ook ‘sneltekenaar’ genoemd.

De resultaten zijn prachtig en gelijk een leuk aandenken aan het event. De karikaturist kan zich ook in thema kleden waardoor hij nog beter opgaat in het thema van het event.

Digitale karikaturen

Naast een papieren versie is het ook mogelijk om digitaal tekeningen te maken. Het voordeel hiervan is dat customizen nog eenvoudiger is. Er kan bijvoorbeeld een achtergrond op maat gemaakt worden, waar het karikatuur in getekend wordt.  De foto wordt afgedrukt en in een digitaal album geplaatst. Tijdens het tekenen kunnen de gasten meekijken op een scherm.

MEER INSPIRATIE

Start typing and press Enter to search