LIL KLEINE

Lil Kleine, artiestennaam van Jorik Scholten, is een Nederlands muzikant en acteur. Met Danny de Munk bereikte hij de Top 100 met het nummer Zo verdomd alleen. Samen met Ronnie Flex kwam hij met het nummer Drank & Drugs in 2015 op nummer 1 in de Top 100 en verdiende hij een dubbelplatina plaat.

Ook in het buitenland bleef het nummer niet onopgemerkt. Onder andere in België, Duitsland, Denemarken en op de Nederlandse Antillen scoorde ‘Drank en Drugs’ een goede ranking op de lokale hitlijsten. Het nummer ‘Drank en Drugs’ staat op het album New Wave van het label Top Notch wat in april 2015 naar buiten kwam. Het album is het resultaat van een muzikaal samenkomen met Nederlands beste rappers, waaronder Lil Kleine. Hij heeft een enorm groot aandeel in dit abum. New Wave ontving in Januari dit jaar zelfs de Popprijs en de Edison Pop 2016 in twee categorieën!

Lil Kleine boeken

Lil Kleine, begint met acteren, dansen en rappen op zijn achtste. Zijn talent wordt al vroeg opgemerkt door rapper Lange Frans die hem tot op de dag van vandaag op zowel zakelijk als creatief gebied adviseert en onder zijn hoede neemt, en met succes! Hij vervulde verschillende (bij)rollen in speelfilms en series en was onder andere te zien in de speelfilm ‘Diep’, de televisieserie ‘van Speijk’, de dramaserie ‘van God Los’ en leverde een gastbijdrage aan de titelsong van de jeugdfilm ‘de Groeten van Mike‘. De carrière van Lil Kleine komt in een stroomversnelling dankzij de deelname aan een aflevering van het televisieprogramma “Ali B op volle toeren”. Rapper Ali B koppelt hem aan zanger Danny de Munk. Samen met producer Eric van Tijn nemen zij een nieuwe versie op van ‘Tuig van de Richel‘ en behaalt vervolgens de eerste plaats van de Nederlandse iTunes.

Boekingen van Lil Kleine

Lil Kleine maakt gretig gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt: stoer, maar legt ook zijn hart op tafel en schroomt niet om zijn gevoelens te tonen. Kenmerkend voor het werk van de rapper is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn soms nogal directe teksten. Lil Kleine heeft zijn eerste album gelanceerd genaamd WOP, dat eind april al platina ging! Er is hard gewerkt aan het debuutalbum, samen met Ronnie Flex en Drank & Drugs-producer Jack $hirak. Naast Ronnie Flex is ook SFB rapper Frenna te horen op WOP. Eén van de WOP nummers ging een dag voor de release al viral: ‘Niet Omdat Het Moet‘, met een wel heel bijzondere videoclip! Het resultaat van het album was uiteraard terug te zien in zijn Topdown Tour afgelopen voorjaar in alle grote poppodia van Nederland.

Wanneer je Lil Kleine wilt boeken ontzorgt GigWorld op alle fronten. Bij het boeken van bekende artiesten komt namelijk meer kijken dan menigeen verwacht. GigWorld zorgt er voor dat alles is geregeld zodat je niet voor verrassingen komt te staan voor, na of tijdens het event.

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

Graag invullen van 00:00 uur tot 24:00 uur

Start typing and press Enter to search