TURKSE SCHOENENPOETSER

Boyacl  Hüseyin De Turkse Schoenpoetser

Hüseyin heeft in Istanbul een jarenlange praktijkervaring in het schoenen poetsen en trekt de wereld in om zijn vak uit te oefenen. Er is echter een groot probleem: Hij spreekt alléén Turks.

Hij zal alle zeilen bij moeten zetten om contact te maken en zijn doel te bereiken. Eigenlijk wil hij met schoenen poetsen flink geld verdienen maar dat stuit hem eigenlijk tegen de borst. Omdat hij iedereen als zijn vriend beschouwt vindt hij het moeilijk om geld te vragen. Alleen de echte aandringers mogen betalen. Hij lijkt in eerste instantie heel rustig maar als hij eenmaal bezig is laat hij zich meeslepen door zijn emoties. Zijn romantische inborst krijgt de overhand. Hij vindt een praatje maken belangrijker dan geld verdienen.

De authentiek ogende “Boyacı Hüseyin” vindt zijn oorsprong in de schoenenpoetsers zoals de acteur Frans Custers die zelf in Istanbul heeft ervaren. Hij spreekt in deze act alleen Turks en poetst de schoenen met origineel Turks materiaal. Het is niet meteen duidelijk dat het om een ‘niet’ Turk gaat maar zodra de toeschouwers op hem reageren komt zijn maffe karakter tevoorschijn.

Naast het theatrale element geeft “Boyacı Hüseyin” een mooi visueel beeld.

MEER ANIMATIE ACTS

IS DE ACT/ARTIEST BESCHIKBAAR

Graag invullen van 00:00 uur tot 24:00 uur

Start typing and press Enter to search