Verrassend verjaardagsfeest

 In Eventpartner, Uncategorized

Verrassend verjaardagsfeest voor 65 jarige…

Op 16 oktober 2016 mochten we meedenken met de organisatie van een verjaardagsfeest wat ter surprise werd georganiseerd door de familie van de jarige. Het lage zonlicht schildert een scherp silhouet van het kasteel wanneer de gasten hun auto’s geparkeerd hebben. Ze schetst de contouren van een memorabele avond als men gearmd richting de entree loopt.
“Madame et monsieurs….u ziet er werkelijk beeldschoon uit vanavond”. De bonisseur Eric van de Steen verstaat zijn vak. Als geen ander heet hij de bezoekers werkelijk welkom. Met stijl, enthousiasme en een subtiele knipoog.
Want deze charmante gastheer weet wat er vanavond gebeuren gaat. De bonisseur is de regisseur van verwachtingen en creëert precies de gewenste sfeer. “Dames en heren, wees welkom. U bent vanavond mijn gast. U hoeft alleen maar te genieten.

Chansons…champagne…à Château d’Hoornstra!”

Via de trappen betreden de gasten de hal van het imposante kasteel. En met een stap over de drempel lijken zij direct 65 jaar terug in de tijd te gaan. Naar de jaren waarin in Parijs de kunst en het leven nog groots
gevierd werden. Waar romantiek te vinden was op de bodem van ieder glas wijn.

Twee mooie dames nemen de mantels van de gasten aan. Door de verfrissingsdoekjes met Chanel no5 lijkt de geest van Coco weer tot leven te komen. Stijlvol, verfijnd…en spannend. Vanavond is de beautysalon van deze dames opengesteld om iedere gast net die sprankeling te geven die de avond tot een opwindende belevenis maakt. Deze burleske act herbergt extravagante dames. Ze bekijken kritisch hun toeschouwers. Hun ‘teasende’ blik daagt je uit om plaats te nemen in hun domein, wie gaat er vanavond voor een metamorfose of mooie finishing touch…? En wie verwacht er een spectaculaire pole dance?

Onder de kroonluchters van de spiegelzaal wordt iedereen aan elkaar voorgesteld. Handen worden geschud en oude contacten worden opgehaald. Een eerste aperitief is een inleiding op wat nog komen gaat. De amuses die worden geserveerd beloven een perfect verzorgde avond. Een accordeonist speelt in de hoek van de zaal zijn muzikale herinneringen aan zijn jaren in Parijs. De tijd waarin stijl nog vanzelfsprekend was. Musettes pur sang.

De klassieke salon vormt het passende decor voor een stijlvol en smakelijk diner.
Ook hier wordt door de accordeonist het leven in het Parijs van de jaren ’50 weer muzikaal gereanimeerd.

La Vie en Rose.

De illusionist die zich in zijn mooie kostuum onder de gasten begeeft lijkt rechtstreeks weggelopen te zijn uit de Moulin Rouge. En dat is hij ook! Zoals zijn levensweg hem ook langs tal van andere beroemde nachtclubs overal ter wereld bracht. Let alleen goed op….want voor u weet bent u uw horloge kwijt.

En u waant zich weer even op Place du Tertre wanneer een cartoonist vraagt of hij u mag portretteren.                         Ach, waarom ook niet. Dit is zo’n avond waar alles kan en alles mag. Waar het leven gevierd wordt. Met goede
gesprekken, met heerlijke wijnen en elkaar.

De accordeonist maakt plaats voor crazy orchestra: The Slampampers. Zij combineren Jump & Jive, DooWop, Close Harmony singing en een verdwaalde Rap met tomeloze energie, onverwachte comedy en liters zweet!                         De drie heren zijn zowel uitstekende muzikanten als geweldige komedianten. Een gezelschap met spectaculaire performance die een diepe indruk achterlaten.

Ondertussen hebben de dinertafels plaatsgemaakt voor een intieme theatersetting. Met kleine zaklampjes wijzen de gastvrouwen het gezelschap in het halfdonker naar hun plaats. Prachtige muziek klinkt door de ruimte en vormt de opmaat voor de grootse entree van La Grande Dame van het vaderlandse theater.
De Bianca Castafiore van de lage landen. Met een uniek en op maat gemaakt lied en optreden pakt Karin Bloemen haar publiek bij de lurven en nestelt zich voor altijd in hun hart.img_po_kortje_boven_22_1_km176qg1

Na het slotapplaus verplaatsen de gasten zich als vanzelf naar de andere zijde van de salon. Hier staat immers het prachtige Grand Dessert opgesteld. Als kinderen in een snoepwinkel staren de gasten hun ogen uit.
De complete ‘troup des artistes’ heeft zich hier ook verzameld om de avond gezamenlijk naar een climax te brengen. Er is muziek, er wordt gezongen. De bonisseur kijkt tevreden toe. Met een knipoog of een subtiele wenk stuurt hij de avond in de gewenste richting.

Uitgelaten, feestelijk, stijlvol en een tikje stout.

De Locatie

Voor de locatie werd Kasteel Engelenburg gekozen, een prachtige en bijzonder hotel met golfbaan en event faciliteiten, maar ook een romantische locatie voor uw huwelijk of weekendarrangement.

Op de rand van de Veluwe en de IJsselvallei is Kasteel Engelenburg centraal gelegen tussen Apeldoorn en Arnhem, vlakbij Zutphen en Deventer. Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt om de hoek. Kasteel Engelenburg is lid van Relais & Chateaux, de collectie van de meer dan 500 mooiste buitenhotels in de wereld.

Make over Suite Extreme gigworld 11

klein muzikaal Peter Faber GigWorld

klein muzikaal Slampampers 1 GigWorld

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

danseres op feest