Tips voor het boeken van entertainment

Ben je bezig met de organisatie van een evenement maar lukt het je niet om door het vele aanbod aan entertainment een juiste keuze te maken? Ik heb een aantal handige tips voor het boeken van entertainment op een rijtje gezet.

Herken je het moment waarop je denkt de perfecte invulling bedacht te hebben? Zo’n moment waarop je jezelf met je collega’s, vrienden etc. ziet genieten op de acts die jij voor ogen hebt? De juiste band, de lekkerste cocktails en/of de hipste DeeJay?

Vol goede moed doe je rechtstreeks een aanvraag of vraag je een entertainmentbureau om een offerte voor je te maken. Vervolgens wordt je opgezadeld met een snel mailtje, een onduidelijke offerte en een ingewikkelde rider. Kortom…een hoop gedoe!!

Als adviseur spreek ik geregeld mensen die door de bomen het bos niet meer zien. Al dat harde werken en tijd die ze in het evenement hebben gestoken wat uiteindelijk niet het beoogde resultaat oplevert door het gedoe met entertainment.

Je raakt gedemotiveerd, je gaat misschien wel twijfelen over je evenement en de drempel om de volgende keer weer aan de slag te gaan is een stukje groter geworden. KOM OP! Events organiseren is FUN!!

Raak niet ontmoedigd en laat mij je helpen met de volgende tips voor het boeken van entertainment voor je evenement!

1. Kies je partner

Entertainment boeken is iets wat je niet dagelijks doet. Laat je adviseren door een entertainment partner. Zij zorgen voor de juiste selectie van het entertainment voor jouw evenement. Het moet immers aansluiten bij je feest, de beleving en de communicatie boodschap. Een goede partner zal er ook alles aan doen als jou entertainment door ziekte of overmacht niet meer beschikbaar is voor jullie evenement.

2. Wat wil ik eigenlijk?

Voor je met zoeken begint bedenk je eerst aan welke eisen het entertainment moet voldoen. Denk hierbij niet alleen aan het soort entertainment of het repertoire. Maar denk ook na over het beschikbare budget en de locatie waar het feest plaats moet gaan vinden. Wil je de gehele avond entertainment op je feest of is enkel een ontvangst of slotact voldoende? Samen met een entertainmentpartner bedenk je een compleet entertainment plaatje.

3. Maak duidelijke afspraken

Vooraf alles prettig geregeld! Laat al je afspraken zoals speeltijden, prijs, locatie etc. vastleggen in een overeenkomst. Zo is voor beide partijen alles helder en voorkom je gedoe op je evenement. Vergeet ook niet even met je locatie te overleggen of de gewenste faciliteiten beschikbaar zijn in de locatie. Een goede entertainmentpartner neemt deze zorg voor je uit handen zodat jij zorgeloos kunt genieten van het evenement.

4. Goedkoop is duurkoop!

Baseer je keuze niet alleen op de prijs. Artiesten die zich voor een spotprijsje aanbieden moeten bezuinigen op o.a. apparatuur, instrumentarium, kleding etc. Een entertainmentpartner adviseert je over het juist entertainment op de juiste plek.

5. Wacht niet te lang

Wil je er zeker van zijn dat jij top entertainment op je evenement hebt? Wacht dan niet tot het laatste moment met boeken. Populaire artiesten zijn, zeker in de drukke maanden, snel volgeboekt. Zorg dat jij niet langs het net vist!

Ben je benieuwd wat entertainmentpartner GigWorld je kan bieden? Bekijk dan hieronder ons aanbod en vraag kosteloos een personal entertainment programma aan via: info@gigworld.nl – 040 – 255 6 222

Ik ontvang graag, geheel vrijblijvend, een entertainment advies. 

[contact-form-7 id=”10564″ title=”Ik ontvang graag een personal entertainment programma! “]

Start typing and press Enter to search