De juiste coverband vinden

 In Blog

Coverband silhouet

Coverbands

De wereld loopt over van coverbands, maar waar moet je nu op letten wanneer je een coverband wilt boeken / inhuren. Er zijn verschillende soorten coverbands zoals; allround coverbands, tribute bands en mash-up coverbands, en ieder feest vraagt om een andere band.

Er zijn duizenden coverbands, je ziet door de bomen de band niet meer.  Om alles nog moeilijker te maken, lopen ook de prijzen uiteen van een paar honderd euro voor de band van het zoontje van de buurman tot duizenden euro’s voor een professionele coverband compleet met geluid, lichtshow en Led Wall zoals de band Beethoven.

Welke coverband past het best bij mijn feest?

Eerst heb je waarschijnlijk de afweging gemaakt voor de keuze voor een DJ of een band. Na overleg is er gekozen voor een band. Om te kijken welke band het meest geschikt is voor jouw feest, zijn er een aantal vragen die je moet beantwoorden. Wat is het budget? Wat is het thema van het feest? Wie zijn mijn gasten? Wat is de sfeer van het feest?

Doelgroep

De allerbelangrijkste vraag is ‘Wie zijn mijn gasten?’. Het feest organiseer je voor de gasten, dus allereerst wil je weten wat je gasten leuk vinden. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van wie je gasten zijn en wat hun wensen zijn, is de keuze voor de juiste band al een stuk eenvoudiger geworden. Je kunt dan beoordelen of een band wel of niet geschikt is voor de doelgroep.

Sfeer van het feest

Daarnaast is de sfeer van het feest is ook heel bepalend voor de keuze voor een band. Zoek je meer achtergrondmuziek? Mag er gedanst worden? Is het een chique gezelschap of juist niet? De ceremonie van een bruiloft vraagt om heel andere band dan het personeelsfeest van een groot aannemersbedrijf.

Beschikbaar budget

Dat het budget belangrijk is, is logisch en toch wil ik adviseren om altijd te kijken naar een band die iets boven het budget ligt. Vergelijk die coverband eens met een band die binnen het budget valt en vraag jezelf dan af of de duurdere band het verschil in prijs misschien wel waard is. Misschien heeft de band zelf de volledige techniek bij zich, waardoor je op die post weer iets kunt besparen. Of is er een band die perfect in het plaatje past, maar die net iets te duur is. Dan is het altijd de overweging waard om te kijken of er iets in het budget te schuiven valt.

Thema van het feest

Uiteraard maakt een thema de keuze voor een coverband vaak al een stuk eenvoudiger. Bij een rock ’n roll themafeest is een Elvis tribute act misschien een hele goede aanvulling voor het feest. Ligt het thema iets minder voor de hand, zoals ‘verbinding’, ook dan zijn er genoeg coverbands die beter geschikt zijn voor dit thema. In het voorbeeld van verbinding zou bijvoorbeeld de ‘Roept U Jan Maar – Dueling piano’s’ goed kunnen passen omdat de gasten dan samen de muziek kunnen bepalen.

Een goede gids

En als laatst. Mocht je je door het oerwoud van coverbands willen begeven, neem dan altijd een gids mee. Een entertainment / artiesten bureau kent de scene en weet precies waar ze de juiste coverband kunnen vinden voor jouw feest. Mede door de ervaring en kennis van een entertainment bureau weten zij vaak heel snel een selectie te maken van geschikte coverbands. Daarnaast kunnen ze tijdens de organisatie van het feest er voor zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan op het feest zelf.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

DRBG opening feest met publiek