Woerdense Vakantie Week 2019

 In Uncategorized

Vakantieweek

Op het Exercitieterrein in Woerden is vrijdagavond de 66ste Woerdense Vakantie Week van start gegaan.
Net zoals vorig jaar heeft Tribe Company  aan GigWorld gevraagd om mee te denken in een stukje van de artiesten invulling.

Dat betekent dat het bijna tijd is voor de leukste week van het jaar! De zomervakantie wordt in Woerden ook dit jaar weer goed afgesloten met zeven dagen feest vol activiteiten, vermaak en natuurlijk plezier! Het belooft weer een spektakel te worden!

Traditiegetrouw werd de Woerdense Vakantie Week geopend met het doorknippen van het lint door de WVW-koningin Cassandra Visser.
Burgemeester Victor Molkenboer droeg het sprookje duizend en éën nacht voor. Dat thema stond centraal voor de lampionnenoptocht die volgde. De kinderen die met een zelf gemaakte lampion mee liepen, namen ook automatisch deel aan de lampionwedstrijd. Wij verzorgden de vuurspuwers en randentertainment.

Vuurspuwer bij opening

Woerdense Vakantie Week

De Woerdense Vakantieweek bestaat sinds 1954 en is daarmee, op de Woerdense najaarsmarkt na, het oudste traditionele feest in Woerden. Jaarlijks worden er in de laatste week van de zomervakantie activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voorstellingen, wedstrijden, optochten, films en muziekavonden..het gebeurt allemaal in de Woerdense Vakantieweek.

Dit jaar was Duizend en één Nacht een belangrijk thema. GigWorld zocht hiervoor een aantal leuke entertainment items bij elkaar.  Hieronder een foto impressie.

Woerdense Vakantieweek

Woerdense Vakantieweek

Woerdense Vakantieweek

Woerdense Vakantieweek

Woerdense Vakantieweek

woonwagen op festival

Woerdense Vakantieweek

Geschiedenis;

Verschillende activiteiten in de Woerdense Vakantie Week dateren al uit de jaren ’50 en ’60 en bestaan, in gemoderniseerde vorm, nog altijd. De familieavond is daarvan een voorbeeld. Andere zijn de lampionoptocht voor kinderen op de vrijdagavond, de brandweermiddag voor de jeugd, de “Junior Amateurshow” (een talentenjacht voor kinderen met als prijs een optreden op de familieavond), een avond met popmuziek op vrijdag en de jeugdmaskerade op de slotmiddag.

In 2003 kreeg de Woerdense Vakantie Week een mascotte: een gele mannetjeseend, een woerd, in wit t-shirt en blauwe broek. Deze eend met de naam Woerdy symboliseert sindsdien met de Jeugdkoningin het evenement: een enorme plastic Woerdy staat sinds enkele jaren in de nabijheid van het Exercitieveld om jong en oud te verleiden het feest te bezoeken.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Boogie Wonderland Show met danseressen op dansblokken